Skip to content
+31(0)6 49132800 info@deduik.com

TRAINING ASSERTIVITEIT

Werken aan assertiviteit

Ga je soms confrontaties uit de weg? Durf je geen ‘nee’ te zeggen? Kom je in een vergadering niet uit voor jouw standpunt? Delf jij het onderspit in een gesprek met een dominant persoon? Wil jij je meer profileren in jouw bedrijf of organisatie maar durf je dit niet? Dit zijn enkele voorbeelden van een gebrek aan assertiviteit.

Een training alleen gericht op assertiviteit werkt niet

Een gebrek aan assertiviteit komt niet alleen. Onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen spelen mee op de achtergrond. Door een training te volgen die zich alleen richt op de het verbeteren van jouw assertiviteit kom je er niet. Binnen enkele weken of maanden loop je dan weer tegen dezelfde problemen aan. Je moet ervaren wat jouw belemmeringen en angsten zijn en hoe je die kan loslaten. Zodat je echt zelfverzekerder wordt. Door positiever en zelfverzekerder in het leven te staan wordt je gelukkiger en ervaar je meer levensplezier. Je wordt vanzelf daadkrachtiger en assertiever, dit gaat automatisch zonder trucs of tips. Assertiever worden leer je niet, dat ervaar je en gaat vervolgens vanzelf zonder het te forceren.

Training De Duik

Training De Duik is een begrip in Nederland en België. Assertiviteit is 1 van de onderdelen waaraan je werkt tijdens training De Duik. Het uiteindelijke doel van de cursus is het in kaart brengen van jouw drijfveren, meer zelfinzicht en beter en vrijer functioneren. Zodat je meer plezier in het leven krijgt en eindelijk echt jezelf kan zijn.

Hoe ziet de training eruit?

Deze intense training duurt 5 opeenvolgende dagen. Uiteraard onder begeleiding van ervaren trainers en coaches. In een kleine groep van (6 tot 10 deelnemers) leer je oude ballast los te laten en je innerlijke drijfveren te ontdekken. De training vindt plaats vlakbij Nijmegen. Het deelnemersprofiel is zeer divers en varieert van jong tot oud en werkzaam in verschillende bedrijven en functies. Van HR-manager, directie-secretaresse, consulent, accountant, DTP-er, inkoper, directeur tot docent.

Na het volgen van deze cursus ervaar je niet alleen meer assertiviteit en daadkracht. Maar je krijgt ook meer zelfinzicht en je kan echt jezelf zijn.

Wat vinden anderen?

Quint heeft onlangs meegedaan aan Training De Duik. En vertelt in onderstaande video over zijn ervaring.

“Ik heb De Duik ervaren als echt een geweldig beleving. In 1 woord: Wauw! Zo mooi om hier in zo een omgeving met je eigen gevoel bezig te kunnen zijn. Je bent met een kleine groep waar je heel veel intimiteit meedeelt. Maar ook de vrijheid daarin voelt omdat te doen. Je krijgt de kans om echt naar je eigen persoon te kijken. Iets wat ik in het normale leven niet deed. Je bent bezig met leven: door, door, door! Je staat eigenlijk niet stil bij jezelf. En het is zo ontzettend gaaf, ik krijg er kippenvel van. Je wordt bewust van hoe je in elkaar zit en waarom je de dingen doet zoals je je ze doet. Wat de achtergronden daarvan zijn. En die zijn voor een heel groot deel heel verklaarbaar. Maar daar sta je totaal niet bij stil in het dagelijks leven.”

Langetermijnresultaat

Training De Duik staat bekend vanwege het langetermijnresultaat. Het is geen training waarin je truc en tips leert. Het is een ervaringsgerichte training waardoor je daadwerkelijk een ander mens wordt. Zie onderstaand wat oud-deelnemers vertellen over hun ervaring:

“De Duik, nu 4 jaar geleden, was voor mij de omkeer. Het heeft bij mij een aantal blokkades opgeheven waar ik nog steeds plezier van heb.”
Henry Knoop, Directeur Support Groep

“Het is alweer 3 jaar geleden dat ik de Duik heb gedaan. Ik sta nu veel steviger op mijn benen en weet beter wat ik wil en niet wil. Ik ben minder aan het pleasen en ben meer bij mezelf.”
Marleen van den Heuvel

Lees meer recensies van oud-deelnemers over het langetermijnresultaat.

Past deze training bij jou?

Wij gaan voor 100% tevreden deelnemers. Daarom gaan we graag in gesprek met jou. En kijken we samen of onze training past bij jouw wensen en doelen. Kunnen wij niet voldoen aan jouw verwachting, dan zullen we je dat eerlijk aangeven. Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat zeggen anderen?

“Het is echt een verrijking. Het heeft mij inzichten in mezelf gegeven en de kracht en blijheid om dit ook met mezelf aan te gaan, op naar een nog blijer leven.”
Barbara (Manager Openbaar Ministerie)

“Ik ging er met vragen in, en kwam er zelfbewust en in mijn kracht uit! Ik kan maar één ding zeggen: ervaar het zelf!”
Martin van Engelenhoven (Development Engineer Fokker Elmo)

“Absolute Lifechanger! De Duik heeft mijn kijk op de wereld en op mezelf veranderd. Het was bijzonder; de aanpak, inhoud en kennis, de ruimte, het vertrouwen, de type oefeningen (niet cliché), niet geloof-sturend maar gewoon neutraal. De trainers zijn alert, slim, zuiver, open, eerlijk, betrokken en motiverend. Prachtig levenswerk, mag je heel trots op zijn.”
Evelien, Vendor Manager APG

“Wat een geweldige reis! Als klein meisje kwam ik binnen. Als sterke krachtige vrouw sta ik nu in het leven. De Duik heeft me zo enorm laten groeien. Dit zou iedereen moeten doen om zijn leven ten volste te leven.”
Marlies

 

Back To Top